fbpx

ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΤΟΥ ΔΕΛΙΚΗΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου σήμερα 25/4/2021 μαζί με τα μέλη της κεντρικής επιτροπής και τους υποψήφιους του σήμερα επισκέφτηκε την κοινότητα Κόρνου και Δελίκηπου. Η επίσκεψη μας έγινε μετά από επικοινωνία που είχαμε με τον κοινοτάρχη και λαμβάνοντας υπόψη μας πολλές αναφορές που είχαμε από πολίτες, ότι στην περιοχή υπάρχουν κατά καιρούς εγκαταλελειμμένα σκυλιά από ασυνείδητους συμπολίτες μας.

Εκεί καθαρίσαμε τον χώρο της λίμνης εντοπίζοντας με λύπη μας πολλά αποτσίγαρα και άλλα σκουπίδια από συμπολίτες μας που δεν σέβονται τον χώρο και τη φύση που τους φιλοξενεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στην λίμνη υπάρχουν υδρόβια πτηνά όπως πάπιες, οι οποίες διαχειμάζουν και ευρίσκονται πάντα σε κίνδυνο λόγω του ότι επιτρέπεται το κυνήγι στην περιοχή. Έτσι το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου θα ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών (Υπηρεσία Θήρας ) όπως απαγορευτεί το κυνήγι στην συγκεκριμένη περιοχή για να προστατευθούν όχι μόνο τα υδρόβια πτηνά αλλά και ολόκληρη η περιοχή η οποία είναι ελκυστική για τον τουρισμό και τους φυσιολάτρες γενικότερα.

Εμείς κρατούμε το ότι περάσαμε μια όμορφη μέρα στην φύση σεβόμενοι και τον άνθρωπο και την φύση και τα ζωάκια.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να φροντίζουν όταν βγαίνουν στην φύση ή οπουδήποτε αλλού, να μαζεύουν τα σκουπίδια τους και να τα πετάνε σε κάδους σκουπιδιών ή καλύτερα ανακύκλωσης και εάν δεν υπάρχουν στον χώρο να έχουν πάντα μαζί τους σακουλίτσα για να τα παίρνουν στο σπίτι.

Αν θέλουμε να έχουμε την φύση και να την απολαμβάνουμε πρέπει να τη σεβόμαστε και να την προστατεύουμε.