fbpx

4η Απριλίου 2021 Παγκόσμια μέρα για τα εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα ζώα

4η Απριλίου 2021 Παγκόσμια μέρα για τα εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα ζώα

4η Απριλίου 2021 Παγκόσμια μέρα για τα εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα ζώα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
4η Απριλίου 2021
Παγκόσμια μέρα για τα εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα ζώα
Επίσκεψη του προέδρου του κόμματος και μελών της κεντρικής επιτροπής σε καταφύγια Λευκωσίας και Λεμεσού
Η 4η Απριλίου είναι αφιερωμένη στα εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα ζώα. Αυτή η ημέρα σίγουρα δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς αλλά σε μια εκ βαθέων σκέψη και συλλογισμό για το τι επιτέλους συμβαίνει στο πλανήτη μας, στα ζώα μας, στα άγρια ζώα και στην φύση γενικότερα.
Η ανθρωπότητα δυστυχώς ζει πλέον στην έκτη μαζική εξαφάνιση των ειδών και αυτό συμβαίνει γρηγορότερα από το αναμενόμενο, με υπεύθυνο γι’ αυτή την μαζική καταστροφή το ανθρώπινο είδος.

Αν και χαιρετίζουμε τις θετικές προσπάθειες της κυβέρνησης και του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στον τομέα της ευημερίας και προστασίας των ζώων, η κατάσταση δεν μπορεί να περιγραφή με όμορφα και ωραία λόγια, γιατί, οι αριθμοί δεν μας βγαίνουν.

Η εικόνα μας δείχνει ότι όλα τα καταφύγια στην Κύπρο είναι υπερπλήρη από εγκαταλελειμμένα ζώα, και στην πλειοψηφία τους τα σκυλιά που φιλοξενούνται σε αυτούς τους χώρους είναι κυνηγετικά. Ναι, είναι κυνηγετικά και ας μην κακίζονται οι κυνηγοί όταν αναφερόμαστε σε συγκεκριμένα πράγματα, πραγματικές καταστάσεις, τραγικές εικόνες και συνέπειες στα καημένα τα ζώα και από την άλλη οι εθελοντές διασώστες και τα καταφύγια να τρέχουν να σώσουν ότι οι κυνηγοί έβγαλαν σκάρτο, το πέταξαν ή το εγκατέλειψαν.
Πολλά τα εγκαταλειμμένα και λίγες οι ανάδοχες οικογένειες που αναζητούνται για να υιοθετήσουν ένα σκυλί που πιθανόν να αναμένει έως 7και 10 χρόνια σε ένα καταφύγιο για να βρει επιτέλους την οικογένεια που θα το υιοθετήσει, θα το φροντίσει, θα το αγαπήσει και να του προσφέρει όσα στερήθηκε και όσα του έλειψαν ή και δεν βίωσε ποτέ.

Στηρίζουμε και είμαστε πάντα δίπλα στους εθελοντές, διασώστες, φιλόζωους και ευαισθητοποιημένους πολίτες. Έτσι με την ευκαιρία αυτή της Παγκόσμιας Ημέρας εγκαταλελειμμένων ζώων, ο Πρόεδρος και μέλη της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος για τα Ζώα Κύπρου, θα επισκεφθούν καταφύγια σκύλων ή γάτων στην Λεμεσό και την Λευκωσία δίνοντας το μήνυμα και την εικόνα του τι πέρασαν αυτά τα ζώα, με σκοπό την προώθηση εγκαταλελειμμένων σκυλιών και γάτων που χρειάζονται να βρουν και να υιοθετηθούν από ανάδοχες οικογένειες.
Ας αναλογιστούμε σήμερα με την ευκαιρία αυτή λοιπόν, τα εκατομμύρια εγκαταλελειμμένα ζώα, τα οποία, μέσα στο γκρίζο μας τοπίο, μέσα στην απομόνωση μας, μπορούν να φέρουν το φως και τη χαρά στη ζωή και τη καρδιά μας, και ευχόμαστε για ακόμη μια φορά, μια μέρα να αδειάσουν όλα τα κλουβιά των καταφυγίων και των χώρων κράτησης των ζώων και να μην υπάρχουν πλέον αδέσποτα, ούτε εγκαταλελειμμένα ζωάκια, αλλά ζώα που ευημερούν με την οικογένεια τους παίρνοντας και δίνοντας αγάπη, μοναδικά, όπως μόνο εκείνα ξέρουν!

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ – 3/4/2021