fbpx

ΜΑΡΙΟΣ ΙΟΡΔΑΝΟΥΣ

Λευκωσια

Γεννήθηκα στις 20 Σεπτεμβρίου του 1973 και διαμένω μόνιμα στη Λευκωσία.
Επαγγελματικά δραστηριοποιούμαι στον κλάδο της πληροφορικής και συγκεκριμένα ασχολούμαι με τεχνικά θέματα δικτύων, Η.Υ. λειτουργικών συστημάτων και προγραμμάτων.
Μιλώ και γράφω ελληνικά και αγγλικά.

Συνεργάζομαι σε εθελοντική βάση με φιλοζωικές οργανώσεις με διασώσεις, προσωρινή φιλοξενία ή σίτιση αδέσποτων ζώων και φιλοξενία ζώων από καταφύγια. Πέραν των διασώσεων σκυλιών και γατιών, διασώζω και άλλα ζώα τα οποία χρειάζονται βοήθεια.

Είμαι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Θετικής Συμπεριφοράς και ως εκ τούτου τα σκυλιά που φιλοξενώ, τυγχάνουν της απαραίτητης εκπαίδευσης, βασικής υπακοής και κοινωνικοποίησης, ώστε να βρουν ευκολότερα την παντοτινή τους οικογένεια, και να μπορούν να έχουν μια αρμονική συμβίωση με αυτή και να ενταχθούν όσο το δυνατόν πιο ομαλά σε περιβάλλον σπιτιού.

Είμαι βίγκαν ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κάνω ακτιβισμό του δρόμου αλλά και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ υπήρξα και διοργανωτής του κινήματος “Anonymous for the Voiceless” Κύπρου.
Έχω δημιουργήσει τα Facebook groups “Kaimakli Dog owners” και “Strovolos Dog Owners” όπου μέσα από αυτά έχουν βοηθηθεί πάρα πολλά σκυλιά και γάτοι.

Στον ελεύθερο μου χρόνο ασχολούμαι με τα ζώα μου καθώς και με οργανικές και βιολογικές καλλιέργειες στον κήπο μου.

Γνωρίζω εκ πείρας τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν οι φιλόζωοι και οι φιλοζωικές οργανώσεις στην Κύπρο, και τις μεγάλες θυσίες που κάνουν, γι’ αυτό θέλω να σταθώ δίπλα τους ενισχύοντας τον ατέλειωτο αγώνα τους. Η προσωπική μου εμπλοκή στον χώρο αυτό με εφοδίασε με δύναμη και αποφασιστικότητα για την εξασφάλιση του μέλλοντος που αξίζει σε όλα τα ζώα. Στο πλαίσιο αυτό, θα προωθήσω τα προγράμματα στείρωσης σκυλιών και γατιών και ευρύτερα τα θέματα ευημερίας των ζώων.

Βάζω υποψηφιότητα με το Κόμμα για τα Ζώα για να μπορέσουμε επιτέλους να έχουμε δύναμη και λόγο, να φροντίσουμε ώστε να εισακουστεί και η φωνή των ζώων, να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά τους.

Όπως και ο καθένας από εσάς, έτσι και εγώ κουράστηκα να ακούω ψεύτικες υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, χωρίς ποτέ να βλέπω έργα.

Ήρθε ο καιρός για πράξεις από άτομα που πραγματικά νοιάζονται. Ήρθε ο καιρός το Κόμμα για τα Ζώα να αποκτήσει θέση στη Βουλή των Αντιπροσώπων, για να έχουν ελπίδες τα ζώα, είτε αυτά είναι σκυλιά, είτε γατιά, είτε πτηνά, είτε ζώα σε Ζωολογικούς Κήπους. Όλα τα ζώα νιώθουν και πονούν και όλα έχουν ίσα δικαιώματα. Το πάθος μου είναι τα ζώα, η φύση και το περιβάλλον.

Εκτός από τα παραπάνω με ενδιαφέρει σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον, η χλωρίδα και η πανίδα, το οικοσύστημα και η θαλάσσια ζωή. Επίσης, με απασχολεί ιδιαίτερα το ζήτημα των αυξημένων δόσεων φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται στα κυπριακά προϊόντα αλλά και στο έδαφος κάνοντας τη γη μη γόνιμη. Θα αγωνιστώ και για αυτά, ώστε να μπορούμε να ευελπιστούμε σε ένα μέλλον με πιο υγιεινό περιβάλλον και πιο καθαρές τροφές. Γιατί η γη που χρησιμοποιούμε δεν είναι δική μας αλλά δανεική από τις μελλοντικές γενιές.