fbpx

Η ΦΙΛΟΖΩΙΑ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΟΝΟΙΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΓΑΠΗ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΆΝΘΡΩΠΟ ΤΑ ΖΩΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΔΕΝ ΜΕΤΑΛΛΑΣΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ‘Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ’

Είναι πραγματικά με λύπη που παρακολουθούμε εδώ και αρκετό καιρό και εν όψει βουλευτικών εκλογών κάποιοι (κόμματα, ή βουλευτές) να μεταλλάσσονται ξαφνικά σε φιλόζωους και να διακηρύττουν μέσα από τα διαφημιστικά τους και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αυτή τους την νέα ‘ιδιότητα’.

Δυστυχώς όμως δεν είναι έτσι τα πράγματα και επειδή το κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θέλει να υπάρχει διαφάνεια αλλά ταυτόχρονα να αποδίδονται ‘τα του Καίσαρος τω Καίσαρι’ θέλουμε να ενημερώσουμε και να φρεσκάρουμε την μνήμη των πολιτών αλλά κυρίως αυτών που σήμερα παρουσιάζονται ως φιλόζωοι και βάζουν ως προμετωπίδα τους την φιλοζωία μέσα στα προεκλογικά τους προγράμματα, ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θέλουν να τα παρουσιάζουν και εξηγούμαστε για να μην υπάρχουν ή να αφήνονται λανθασμένες εντυπώσεις στους πολίτες.

Το Κόμμα για τα ζώα Κύπρου διαχρονικά διακηρύττει τον σεβασμό και την συμπόνια προς τον άνθρωπο τα ζώα και την Φύση γιατί Μία είναι η υγεία και μία η ευημερία και ποτέ δεν έχει ‘εκμεταλλευθεί’ την οποιαδήποτε συγκυρία για να προσφέρει την οποιαδήποτε βοήθεια στον οποιονδήποτε την έχει ζητήσει με ότι αυτό σημαίνει.

Τον περασμένο Μάρτιο όταν η χώρα μας έκλεισε τα πάντα και είχε επιβληθεί ένα καθολικό lockdown ξαφνικά βρεθήκαμε όλοι μας σε μία κατάσταση για την οποία κανένας δεν γνώριζε πως να την διαχειριστεί. Πέρα από την άμεση ενέργεια και τα διάφορα διατάγματα του κράτους για να διαχειριστεί την πανδημία υπήρξαν προβλήματα λόγο αυτής της κατάστασης.

Η απαγόρευση της διακίνησης των πολιτών σε όλες τι πόλεις έφερε τα πάνω κάτω και ήταν:

  1. Έκλεισαν όλα τα ξενοδοχεία σε όλη την χώρα και κάνουμε ειδική αναφορά στην Επαρχία Αμμοχώστου που είναι καθ΄όλα τουριστική περιοχή και κυρίως στην Αγία Νάπα, Πρωτάρα κλπ.
  2. Έκλεισαν όλα τα εστιατόρια και ταβέρνες
  3. Εξαφανίστηκαν όλοι οι τουρίστες

Τα πιο πάνω είχε ως αποτέλεσμα τα ζώα (γάτοι ή σκύλοι) τα οποία έβρισκαν την τροφή τους είτε γύρω από τα ξενοδοχεία, ή στις ταβέρνες και τα εστιατόρια ή την  σίτιση τους  την ανέλαβαν εθελοντές, διασώστες και καταφύγια με την επιβολή του lockdown όλα αυτά τα ζώα κινδύνευαν να πεθάνουν γιατί δεν μπορούσαν ούτε να βρουν τροφή αλλά ούτε υπήρχε η δυνατότητα από τους εθελοντές να σιτίζουν γιατί δεν υπήρχαν πλέον τροφές προς διάθεση και κυρίως δωρεάν τροφές.

Για τους λόγους αυτούς και βλέποντας τον κίνδυνο ότι χιλιάδες ζώα θα πέθαιναν  λόγο αυτής της κατάστασης, το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ανέλαβε και διοργάνωσε μία μεγάλη εκστρατεία με την οποία έκανε έκκληση σε όλους τους πολίτες, εταιρείες και άλλους επιχειρηματίες με την οποία ζητούσε δωρεάν τροφές. Η ανταπόκριση ήταν μεγάλη και στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Λεμεσό μαζεύτηκαν μεγάλες ποσότητες ξηράς τροφής και κονσέρβες.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση του lockdown και των απαγορεύσεων το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ξεκίνησε την μεγάλη προσπάθεια και διένειμε τροφές σε όλες τις επαρχίες και άρχισαν να καταφθάνουν στα χέρια των εθελοντών αρκετές ποσότητες  με τις οποίες φρόντιζαν να σιτίζονται τα ζώα και έτσι να αποφευχθεί το τραγικό σενάριο να πεθαίνουν δηλαδή τα ζώα από ασιτία  μέσα στους δρόμους.

Γιατί τα λέμε όλα αυτά και γιατί μπήκαμε σε αυτή την διαδικασία για να εξηγήσουμε?

Όπως είπαμε και στην αρχή, ότι ελέω βουλευτικών εκλογών κάποιοι ξαφνικά μεταλλάχτηκαν σε  φιλόζωους γιατί ίσως ‘πουλά’ το θέμα της φιλοζωίας και έτσι με αυτή τους την μετάλλαξη θα εξασφάλιζαν ψήφους από πολίτες που δεν γνώριζαν ίσως τις πραγματικές αλήθειες και πέρα αυτού θέλαμε να θίξουμε εκείνες τις πτυχές της όλης κατάστασης που είναι:

 

  1. Κατά την διάρκεια του lockdown αλλά και μετά που τα μέτρα έγιναν πιο ελαφριάς μορφής ερωτούμε, γιατί κανένα μα κανένα πολιτικό κόμμα δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον και ουσιαστικά να προσφέρουν ή να βοηθήσουν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές?
  2. Που ήταν τον ενδιαφέρον αυτών που σήμερα ενστερνίζονται την φιλοζωία να δείξουν τον ίδιο ζήλο και το ίδιο πάθος για να βοηθήσουνε τα ζώα τα οποία χωρίς την δική μας παρέμβαση και βοήθεια αρκετές εκατοντάδες από αυτά θα είχαν ήδη πεθάνει?
  3. Τι έκαναν ή δεν έκαναν για να βοηθήσουν έστω με δωρεάν τροφές, ή να βοηθήσουν τους εθελοντές ή ακόμα να πάρουν πρωτοβουλίες και να βρεθούν άμεσα στις περιοχές που υπήρχε σοβαρό πρόβλημα σίτισης ζώων?

Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου από τον περασμένο Μάρτιο και μέχρι σήμερα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και συνεχίζει να βοηθά τους εθελοντές, διασώστες, οργανωμένες ομάδες και καταφύγια προσφέροντας ανιδιοτελώς βοήθεια και πάνω σε καθημερινή βάση μαζεύει τροφές δωρεάν τις οποίες στην συνέχεια της προσφέρει στις πιο πάνω ομάδες και εθελοντές.

Με την ευκαιρία αυτή θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλες τις οργανώσεις, εθελοντές και άλλους οι οποία με ζήλο, πάθος και συμπόνια παρέλαβαν από το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου τροφές τις οποίες στην συνέχεια τις πρόσφεραν στα δυσπραγουντα ζώα τα οποία χωρίς την δική τους συμμετοχή, προσφορά και βοήθεια αρκετά από αυτά θα είχαν πεθάνει.

KATA THN ΔIAPKEIA TOY LOCKDOWN AΛΛA KAI MEXPI ΣHMEPA TO KOMMA ΓIA TA ZΩA KYΠPOY BOHΘHΣE ΣTO NA ΠAPAΔOΘOYN TPOΦEΣ ΔΩPEAN  (ΓIA ΣKYΛOYΣ KAI ΓATOYΣ) ΣE 31 OPΓANΩMENA ΣYNOΛA, EΘEΛONTEΣ, ΔIAΣΩΣTEΣ KAI IΔIΩTEΣ ΠOΛITEΣ.