fbpx

Σχετικά με εμάς

Ένα μήνυμα από τον Πρόεδρό μας

Video

ΤΙ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ;

Η κακοποίηση των ζώων είναι ένα ατυχές και πολύ κοινό χαρακτηριστικό της κυπριακής κοινωνίας που πρέπει να τερματιστεί.
Αρκετές μη κυβερνητικές οργανώσεις, ομάδες και άτομα αντιμετωπίζουν θέματα κακής μεταχείρισης των ζώων σε τοπικό επίπεδο και από διάφορες οπτικές γωνίες μέχρι σήμερα. Ωστόσο, υπάρχει επείγουσα ανάγκη να ασκήσουμε την απαραίτητη επιρροή σε αυτά τα θέματα μέσα από μια κυβερνητική πολιτική διάσταση.
Θέλουμε να δώσουμε φωνή στα ζώα εκεί και όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις γιαυτα χωρίς αυτά

ΚΟΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΚΥΠΡΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ, ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
• Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου είναι μια νέα οντότητα που γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2014. Το κόμμα έχει δημιουργηθεί για να συμπεριλάβει αποτελεσματικές στρατηγικές και υποδομές για την καλή διαβίωση των ζώων στο πολιτικό σύστημα και στα κέντρα λήψης αποφάσεων .
• Βλέπουμε τους εαυτούς μας ως μέρος του αναπτυσσόμενου παγκόσμιου δικτύου πολιτικών φιλοζωικών κομμάτων ειδικά για την καλή διαβίωση των ζώων και τα ανθρώπινα ζητήματα παγκοσμίως. Μερικά από αυτά (Φιλοζωικά Πολιτικα κόμματα) είναι τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα στις χώρες τους. Υπάρχουν τώρα πολιτικά φιλοζωικά κόμματα για τα ζώα σε 14 ευρωπαϊκές χώρες.
• Ενθαρρύνουμε όλους τους πολίτες της ΕΕ που διαμένουν στην Κύπρο για 6 μήνες να εγγραφούν στον κατάλογο των ψηφοφόρων και τους συμβουλεύουμε πώς να το κάνουν. Στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους σε 1) Ευρωεκλογές και 2) Εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης (και πιθανώς και στις μελλοντικές Εθνικές Εκλογές)
• Υπάρχει ένα σημαντικό και μακροχρόνιο πρόβλημα παραμέλησης και κακοποίησης ζώων στη χώρα μας. Επιπλέον, πρόσφατα υπήρξαν περιπτώσεις σκόπιμης άγριας θανάτωσης ζώων που προκαλούν μεγάλη ανησυχία γιατι η Κύπρος είναι ένας τουριστικός προορισμός και οι κακοποιήσεις αυτές εξαπλώνονται με γρήγορους ρυθμούς μέσω τον μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και άλλων κοινωνικών μέσων.
• Προς το παρόν διεξάγουμε εκστρατεία για τη δημιουργία μιας θέσης εντός της Κυβέρνησης ενός Επιτρόπου / Συμβούλου για θέματα ευημερίας, προστασίας και δικαιώματα των ζώνω. Την θέση αυτή πρέπει να την κατέχει άτομο το οποίο αποδεδειγμένα έχει ένα μακροχρόνιο ιστορικό για την καλή μεταχείριση των ζώων. Εμπειρία στο πολιτικό σύστημα · και σε βάθος γνώση των διαφόρων νομοθεσιών. Ο Επίτροπος θα ασκεί πίεση σε όλους τους ενδιαφερόμενους ή και εμπλεκόμενους στα θέματα για τα ζώα με σκοπό ό καθ ένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες και υποχρεώσεις τους και ταυτόχρονα αρχίσουν αποτελεσματικά να αντιμετωπίζουν τα διάφορα προβλήματα χρησιμοποιώντας νομικά μέσα, καθώς και την ευαισθητοποίηση του κοινού και την εκπαίδευση.

ΓΙΝΕ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ!

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΑΣ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.

Γίνε εθελοντής σε κάποιες από τις εκστρατείες μας.
Εάν κοιτάξετε σε οποιοδήποτε οικοσύστημα τότε θα δείτε διάφορε μορφές μόλυνσης – ροές γεμάτες τοξικές χημικές ουσίες από βιομηχανικές διεργασίες, μολυσμένα ή και φορτωμένα με άλλες τοξικές ουσίες και συστατικά, σκουπίδια που απορρίπτονται στους χώρους υγειονομικής ταφής, η ο ουρανός που καλύπτεται από αιθαλομίχλη. Ακόμα και τοπία που εμφανίζονται παρθένα μπορούν να βιώσουν τις επιπτώσεις των πηγών ρύπανσης που βρίσκονται εκατοντάδες ή χιλιάδες μίλια μακριά. Η ρύπανση μπορεί να είναι παντού, δηλητηριώδη εδάφη και υδάτινες οδοί ή την θανάτωση φυτών και ζώων. Οι άνθρωποι πλήττονται επίσης τακτικά από τη ρύπανση. Για παράδειγμα η μακροχρόνια έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση, μπορεί να οδηγήσει σε χρόνιες αναπνευστικές νόσους όπως καρκίνο του πνεύμονα και άλλες ασθένειες. Οι τοξικές χημικές ουσίες που συσσωρεύονται στα αρπαχτικά μπορούν κάποια από αυτά τα είδη να μην είναι ασφαλή προς κατανάλωση

Νέα

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες επικοινωνήστε στο 7008080