fbpx

Ευρώπη

Home / Ευρώπη

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Δεν υπάρχει δράση για τα ζώα συντροφιάς

Πολλοί είναι απογοητευμένοι και θεωρούν εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι η Επιτροπή της ΕΕ εξακολουθεί να αρνείται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του μεγάλου πληθυσμού άστεγων και εγκαταλελειμμένων γάτων και σκύλων στην Ευρώπη (δεδομένου ότι δεν επηρεάζει το εμπόριο ή την «αναλογικότητα»).

Η διαβόητη ΚΓΠ της ΕΕ (Κοινή Γεωργική Πολιτική) μπορεί να δαπανήσει 60 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως επιδοτώντας πρακτικές εκτροφής ζώων σε βιομηχανικά εργοστάσια. Ωστόσο, δεν μπορούν να διατεθούν χρήματα σε ένα πρόγραμμα ελέγχου πληθυσμού κατοικίδιων ζώων! Αυτό παρά τις επείγουσες εκκλήσεις τόσο των ευρωβουλευτών όσο και των πολιτών να δώσουν προτεραιότητα στην καλή διαβίωση των ζώων.

Με το ίδιο τρόπο που δημιουργήθηκαν τα πράσινα πολιτικά κόμματα λόγω του ότι η ανθρωπότητα συνειδητοποίησε την καταστροφή που ερχόταν όσον αφορά τον πλανήτη μας έτσι με παρόμοιο τρόπο τα πολιτικά φιλοζωικά κινήματα έχουν δημιουργηθεί ως απάντηση στο ολοκαύτωμα των ζώων και γιαυτό είναι πλέον τα πιο γρήγορα αναπτυσσόμενα πολιτικά φιλοζωικά κόμματα στον κόσμο.

Για άλλη μια φορά, η Γερμανία ήταν πρωτοπόρος με την ίδρυση του 1993 του Κόμματος για την καλή διαβίωση των ζώων μέσα στο ανθρώπινο περιβάλλον (Partei Mensch Umwelt Tierschutz). Στη συνέχεια το κίνημα είδε ένα ισχυρό Κόμμα να αναδύεται στις Κάτω Χώρες με τη δημιουργία του Κόμματος για τα Ζώα (Partij voor de Dieren) το 2002. Ακολούθησαν γρήγορα άλλες χώρες: Ισπανία, Καναδάς, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Πορτογαλία, Αυστραλία, Δανία, ΗΠΑ, Σουηδία, Τουρκία, Κύπρος (2014) και Φινλανδία (με χρονολογική σειρά). Η πρώτη κίνηση προς τον συνασπισμό ήρθε γρήγορα, με το Euro Animal 7 Group το 2014. Το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου ήταν παρόν σε αυτή την συμμετοχή, στο Βελιγράδι.

Πολλοί υιοθετούν νέες, υγιείς και ηθικές αξίες

Εδώ στην Κύπρο, μπορεί να εκπλήσσει το γεγονός ότι μπορούμε να βρούμε νέους και κοινωνίες νέων Κυπρίων που έχουν υιοθετήσει αξίες, απορρίπτοντας εντελώς την θέση που αφορούν την λειτουργεία σφαγείων ή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και της απληστίας για μεγιστοποίηση κερδών. Διοργανώνονται εκδηλώσεις και Πικνίκ από εκείνους που έχουν υιοθετήσει μια χορτοφαγική διατροφή. Προσθέστε σε αυτούς τους αριθμούς άτομα που περιγράφουν τον εαυτό τους ως «χορτοφάγο – βίγκαν», και χωρίς να παραλείψουμε τις χιλιάδες αυτών που αγαπούν τα κατοικίδια τους ή και ομάδες και εθελοντές οι οποίοι είναι αφοσιωμένοι και έχουν θέση ως προτεραιότητα τους την εξάλειψη της κακομεταχείρισης και της σκληρότητας ενάντια στα ζώα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Γράφοντας Ιστορία – και γρήγορα

Το ξεκίνημα έγινε το 2014 με την εκλογή δύο μελών του κόμματος των ζώων (ευρωβουλευτές) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Κάτω Χώρες και Γερμανία).

Πρέπει να σημειωθεί ότι, ιστορικά, δεν σημειώθηκαν σημαντικές αλλαγή στις μάχες κατά του ρατσισμού και του σεξισμού. Μόνο όταν ο αγώνας έφτασε σε πολιτικό επίπεδο, τότε οι σκλάβοι στην Αμερική κέρδισαν τα δικαιώματά τους ή οι γυναίκες κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου. Τώρα είναι σειρά για τα ζώα και τα δικαιώματα τους και τώρα αρχίζει ο αγώνας ενάντια στο σπισισμό και σε πολιτικό επίπεδο.

Οι σκεπτόμενοι άνθρωποι θέλουν την αλλαγή

Ο κατάλογος των αξιοσημείωτων στοχαστών που μπορεί να αναφερθεί είναι ατελείωτος, αλλά χρησιμοποιώντας τον όρο «ολοκαύτωμα των ζώων» λόγω έλλειψης καλύτερου, εξέχοντες Εβραίοι στοχαστές έχουν εκφράσει τα συμπεράσματά τους. Ο Isaac Bashevis Singer, ο οποίος έλαβε το βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1978, έκανε τη σύγκριση σε πολλές από τις ιστορίες του. σε ένα οι πρωταγωνιστές λένε «Σε σχέση με [ζώα], όλοι οι άνθρωποι είναι Ναζί. για τα ζώα, είναι μια αιώνια Treblinka

Edgar Kupfer-Koberwitz,

Ενας ειρηνιστής, αντιρρησίας συνείδησης και θύμα του Ολοκαυτώματος, ο οποίος στάλθηκε στο Νταχάου γιατί ήταν «μια ισχυρή προσωπικότητα που σκέφτεται αυτόνομα», έγραψε στα «Ημερολόγια του Νταχάου» έχω υποφέρει τόσο πολύ που μπορώ να νιώσω ότι υποφέρουν άλλα πλάσματα. Επιπλέον έγραψε: «Πιστεύω ότι όσο ο άνθρωπος βασανίζει και σκοτώνει ζώα, θα βασανίζει και θα σκοτώνει ανθρώπους

 

Γιατί να ανησυχείτε για τα ζώα όταν οι άνθρωποι υποφέρουν;

Αυτό τώρα θεωρείται ψευδές ερώτημα, ακόμη και από οργανισμούς όπως η ΕΕ, το FEV κ.λπ.

Η εκτροφή ζώων σε πολυσύχναστες, απάνθρωπες καταστάσεις μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση αντιβιοτικών για να τα κρατήσει ζωντανά. Έτσι βλέπουμε ασθένειες που είναι ανθεκτικές στα αντιβιοτικά. Αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία που οδήγησε στην πρωτοβουλία ΜΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΙΑ ΕΥΗΜΕΡΊΑ. Όταν τα ζώα υποφέρουν, οι άνθρωποι υποφέρουν. Είναι γνωστό ότι οι πράξεις αγριότητας που προκαλούνται σε ζώα συνδέονται στενά με τέτοια εγκλήματα που διαπράττονται στον άνθρωπο: Η Κύπρος έχει δει μεγάλες διαδηλώσεις ως απάντηση σε πράξεις κακοποίησης που διαπράττονται σε σκύλους.

Η εντατική χρήση φυτοφαρμάκων και χημικών λιπασμάτων, καταστρέφει το έδαφος, βλάπτει επίσης το ανθρώπινο σώμα.

 

 

 

 

 

 

 

Τριμερής Συμμαχία FAO / OIE / WHO

Στο πλαίσιο της Τριμερούς Συμμαχίας, του FAO, το OIE και ο ΠΟΥ αναγνωρίζουν τις αντίστοιχες ευθύνες τους στην καταπολέμηση ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων των ζωονόσων, που μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία και στον οικονομικό τομέα. Εργάζονται από κοινού για πολλά χρόνια για την πρόληψη, τον εντοπισμό, τον έλεγχο και την εξάλειψη των κινδύνων ασθένειας για τους ανθρώπους που προέρχονται άμεσα ή έμμεσα από ζώα

Ορίστηκαν τρεις τομείς προτεραιότητας εργασίας: οι ζωονοσογόνοι γρίπης, η λύσσα και η καταπολέμηση της μικροβιακής αντοχής.

Η ανήθικη γεωργία καταστρέφει γρήγορα το περιβάλλον τους ανθρώπους και τα ζώα

Οι άνθρωποι έχουν ήδη εξαφανίσει το 70% όλων των βοσκοτόπων, τις μισές από όλες τις σαβάνες, το 45% των εύκρατων φυλλοβόλων δασών και το 27% των τροπικών δασών. Επιπλέον, η εντατικοποίηση της γεωργίας – αλλαγές στην άρδευση, τη χρήση λιπασμάτων και άλλες πρακτικές που αποσκοπούν στην ενίσχυση της απόδοσης ανά στρέμμα – έχει αυξήσει τη ρύπανση των υδάτων, τις τοπικές ελλείψεις νερού και τη χρήση ενέργειας.
Παραδόξως, οι γεωργικές δραστηριότητες όπως η εκκαθάριση γης, η καλλιέργεια ρυζιού, η εκτροφή βοοειδών και η υπερβολική χρήση λιπασμάτων αποτελούν τον μοναδικό μεγαλύτερο παράγοντα της αύξησης των καυσαερίων και το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Κακοποίηση ζώων = καταστροφή του του πλανήτη μας του μοναδικού μας σπιτιού.

 

Επείγουσα η κατάσταση όπως διαμορφώνεται

Με τον ανθρώπινο πληθυσμό να αυξάνεται με ρυθμό περίπου 78 εκατομμυρίων ετησίως, με πάνω από 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους να ζουν στον πλανήτη σήμερα εκτιμάται ότι κυμαίνονται μεταξύ 8 και 11 δισεκατομμυρίων έως το 2050 και έως και 15 δισεκατομμυρίων έως το 2100, η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση να διατηρήσουμε από την μια τις διατροφικές μας συνήθειες και παράλληλα να έχουμε ένα υγιές και παραγωγικό θεμέλιο για την δική μας διατροφή.

 

EOP

Finland
Spain

PAN

Portugal

PATIJ VOOR DE DIEREN

13

ΚΟΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ

Germany

ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Denmark