fbpx

Tο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου στηρίζει ξεκάθαρα τους ΛΟΑΤΚΙ+ διαχρονικά.

Tο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου στηρίζει ξεκάθαρα τους ΛΟΑΤΚΙ+ διαχρονικά.

Tο Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου στηρίζει ξεκάθαρα τους ΛΟΑΤΚΙ+ διαχρονικά. Αγαπούμε την πολύχρωμη λαοθάλασσα σας, μας! Μια θάλασσα χρώματος και μια ενέργεια αγάπης, καλοσύνης, ενότητας και αλληλεγγύης.

Οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί τους βρίσκονται πάντα στη ρητορική του κόμματος για τα ζώα. Μας ενοχλούν και μας θυμώνουν, μας απογοητεύουν οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η ΛΟΑΤKΙ-φοβία. Μας θυμώνουν και μας δίνουν περισσότερο πείσμα για να συνεχίσουμε τον αγώνα για σας φίλοι μας, οι κακοποιήσεις, ο ρατσισμός, οι δολοφονίες των συνανθρώπων μας. Το οφείλουμε σε οποιοδήποτε συνάνθρωπο μας βίωσε τον ρατσισμό, την βία, την κακοποίηση και την απομόνωση από την κοινωνία. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε στην Κύπρο το 2006 έδειξε ότι 11% των Κυπρίων θα έδιωχναν το παιδί τους από το σπίτι αν μάθαιναν ότι είναι ομοφυλόφιλο. Το 80% των Κυπρίων δεν εγκρίνουν τις σχέσεις ομοφυλοφιλικών ζευγαριών. Το 7% – 9% των εγκλημάτων αφορά ομοφυλόφιλους άντρες.

Παραθέτουμε μερικές από τις θέσεις του κόμματος για τα ζώα:

– Ενίσχυση και κατοχύρωση του νομικού πλαισίου για την ισότητα και τη διαφύλαξη των θεμελιωδών δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΙ με:

  • νομική αναγνώριση των ομόφυλων συμβιώσεων, με την ψήφιση της πολιτικής συμβίωσης,
  • νομοθετική ρύθμιση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, για ένα κράτος δίκαιο για όλους χωρίς εξαιρέσεις.
  • ποινικοποίηση της ομοφοβικής και τρανσφοβικής ρητορικής και αντίληψης με εκδήλωση μίσους και ρατσισμού.
  • σύσταση εθνικής επιτροπής για τα θέματα των ΛΟΑΤΚΙ +.
  • δυνατότητα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Αν κάποιος αντιμετωπίζει οποιοδήποτε θέμα, μπορεί να καλεί για βοήθεια συμβουλευτική και άλλη στην γραμμή άμεσης βοήθειας σχετικά με την σεξουαλικότητα στο 1455.